Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ, ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ & ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

Αγαπητέ Μυστήριε,
Ειλικρινά συγκλονίστηκα με το χθεσινό σου άρθρο.
Αγνοούσα, κακώς κάκιστα ασφαλώς, την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας σχετικά με τη γενοκτονία των των Αρμένιων και των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου.
Απ’ την άλλη, θα μου πεις, πού να την πάρω χαμπάρι. Αν δεν διαβάζεις καθημερινά μια – δυο σοβαρές εφημερίδες, κάτι τέτοιες ειδήσεις περνάνε στο «ντούκου».
Αλλά, και αν κάποια στιγμή κάποιος «πεφωτισμένος» ξερόλας δημοσιογράφος θίξει το θέμα, πάλι δεν θα πρόκειται για ουσιαστική ενημέρωση. Θ’ αρχίσουν τα κοκόρια να σκούζουν στα τηλεπαράθυρα και όλη η χώρα θα χωριστεί στους «πατριδοκάπηλους – εθνικιστές» και στους «διεθνιστές – μειοδότες».
Μην το ψάχνεις .... Είμαστε χαμένοι από χέρι, ως Έθνος, ως λαός, ως χώρα, ως Κράτος.
Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική της σοβαρότητας και της συνέχειας που διαπνέει και χαρακτηρίζει την τουρκική εξωτερική πολιτική, όχι μόνο στις σχέσεις της γείτονος προς εμάς, αλλά στη γενικότερη χάραξη της γεωστρατηγικής πολιτικής της, διαχρονικά.
Τούτο, βέβαια, το λέω μετά λύπης, διότι όταν βλέπω «ένδον» διαπιστώνω την τραγική αντίφαση της δικής μας «υπερήφανης» εξωτερικής πολιτικής και την υστέρησή μας έναντι των «απέναντι»....
Βέβαια, τί να λέμε τώρα για μία χώρα που έκανε «εγκλήματα» σε βάρος της ίδιας της υπόστασής της, που νόμισε, κάποτε, ότι μία «Δίκη των εξ» θα ξέπλενε, ως κολυβήθρα του Σιλωάμ, την «προδοσία».
Αλλά ας μη λέμε και πολλά. Μάς παρακολουθεί, πλέον, πολύς κόσμος και κινδυνεύουμε να μάς βγάλουν στο κλαρί ως «εθνικιστές», «πολεμοκάπηλους», «πατριδοκάπηλους» κ.ο.κ.
Ας είμαστε πάντα έτοιμοι να πούμε κάποια στίγμη άλλο ένα «ευχαριστώ» στους Αμερικάνους ... Δύσκολοι καιροί έρχονται .....
Υ.Γ.: Ο κ. Τατούλης, ως μοναδικός «γνήσιος εκπρόσωπος» της κεντροδεξιάς, τί έχει να πει επ’ αυτού;
Εκεί καταντήσαμε, κύριοι, να υποστηρίζει (ποιός;) ο κύριος Τατούλης ότι «η κεντροδεξιά πρέπει να ξαναβρεί τις χαμένες της ρίζες». Αλήθεια, οι ρίζες (οι πολιτικές) του κ. Τατούλη ποιές είναι;
Αλλά, εδώ που τα λέμε, για ποιά κεντροδεξιά μιλάμε, πλέον, στην Ελλάδα;
Αναμένω απαντήσεις.
Διατελώ.
Σεμνός & Ταπεινός