Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...

Κυρίες και Κύριοι, η κάτωθι δήλωση είναι αφιερωμένη εις όλους εκείνους τους αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας, τους δουλοπρεπείς Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και λοιπό σκυλολόι, τους συνασπισμένους κουλτουριάρηδες του γλυκού νερού που ενδημούν εις το Κολωνάκι, τους «Εφιάλτες» που έκαναν τα πάντα – με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως – να πείσουν Κύπριους και Έλληνες ότι το σχέδιο Ανάν είναι η καλύτερη λύση για την Κύπρο και ότι τυχόν απόρριψή του θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον Ελληνισμό, και τέλος εις όλους εκείνους τους αργυρώνητους που έχουν επενδύσει εις την «Ελληνοτουρκική φιλία».
«Αν σήμερα εξακολουθούσαν να ζουν Έλληνες στα παράλια του Αιγαίου και Αρμένιοι σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, διερωτώμαι αν θα υπήρχε το σημερινό κράτος… Δεν ξέρω ποια λόγια να χρησιμοποιήσω για να εξηγήσω τη σημασία αυτής της ανταλλαγής, αλλά η σημασία αυτή είναι φανερή να κοιτάξει κάποιος τις (πληθυσμιακές) ισορροπίες του παρελθόντος».
Ποιος έκανε την εκπληκτικά διαφωτιστική αυτή δήλωση; Τάδε έφη λοιπόν ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Βεζντί Γκιονούλ. Ουχί δηλαδή κάποιος γραφικός του βαθέως κράτους της Τουρκίας, αλλά ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της.
Ο εν λόγω κύριος εκπροσωπώντας την τούρκικη κυβέρνηση πραγματοποίησε την δήλωση αυτή σε τελετή εις την τούρκικη πρεσβεία εις τις Βρυξέλλες επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 70 χρόνων από το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ.
Χωρίς περιστροφές ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας παρουσίασε την εξάλειψη διά της γενοκτονίας του Ελληνικού και του Αρμένικου στοιχείου εις τη Μικρά Ασία, ως απόλυτη αναγκαιότητα για την οικοδόμηση του σύγχρονου τούρκικου κράτους. Δηλαδή από τα πλέον επίσημα χείλη υπήρξε παραδοχή ότι η γενοκτονία που τελέστηκε από τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου και των Αρμένιων, αποτέλεσε συνειδητή επιλογή της τότε άρχουσας τάξης των Τούρκων και ουχί κάποια τυχαία περιστατικά, ως ισχυρίζονταν μέχρι τώρα οι γείτονες.
Αποτελεί επίσης αναμφισβήτητη παραδοχή ότι η σύγχρονη ιθύνουσα τάξη της Τουρκίας συμμερίζεται και συναινεί εις την εθνοκάθαρση που τελέστηκε πριν από 80 και πλέον έτη, πιστοποιώντας τη συνέχεια σκέψης, έργων και λόγων των Τούρκων πολιτικών.
Τέλος η επίμαχη δήλωση του ισλαμιστή υπουργού αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται ουδεμία διαφορά σκέψης ανάμεσα σε ισλαμιστές και κεμαλιστές πολιτικούς όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, ως τεχνηέντως προσπαθούν να πείσουν τα εδώ κολλητάρια τους.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η δήλωση αυτή εν πολλοίς αποκρύπτει μία σαφέστατη απειλή εναντίον και των εναπομεινάντων μειονοτήτων εις την Τουρκία, ήτοι των Κούρδων, Ασσύριων, Αράβων, Ελλήνων, Ποντίων, Κυργίσιων και Αλεβιτών...
Υ.Γ. Αλήθεια εκείνη η φιλόλογος που τόλμησε να μιλήσει για «συνωστισμό εις το λιμάνι της Σμύρνης» επιμένει ακόμη;…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ