Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ; ΟΧΙ, ΟΧΙ...

Κυρίες και κύριοι, έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν θέλει εκλογές άμεσα. Ούτε φυσικά η Ν.Δ., ούτε όμως και η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα.
Η Ν.Δ. είναι αυτονόητο ότι αν πάει σήμερα για εκλογές, όχι μόνο θα δει τα ποσοστά της να πέφτουν από το Ζάλογγο, αλλά το πιο πιθανό είναι να καταφέρει να έλθει δεύτερη. Δηλαδή σε έναν αγώνα δρόμου που έτρεχε επί της ουσίας μόνη της επί πέντε σχεδόν έτη, το μόνο που θα πετύχει είναι να χάσει από τον George. Ο οποίος George το μόνον που έχει καταφέρει να κερδίσει είναι τον Vangjel. Τέτοια επιτυχία η Ν.Δ. Το πλέον βέβαιο όμως είναι ότι η Ν.Δ. υπό τη σημερινή της μορφή πνέει τα λοίσθια ως κόμμα εξουσίας. Εις την περίπτωση μάλιστα που έλθει δεύτερη, θα πρέπει να ξεχάσουμε τη Ν.Δ. που ξέραμε, καθώς ο κεντροδεξιός χώρος θα εξεύρει νέες οδούς για να εκφρασθεί.
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη δεν θέλει επίσης να γίνουν οι εκλογές τώρα. Γιατί να βιαστεί άλλωστε, αφού η κυβέρνηση κάνει την μία … μετά την άλλη. Έτσι είναι φίλτατοι, για ποιο λόγο να αγχωθεί ο George με την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος και συναφών κουραστικών και βαρετών συνάμα ασχολιών. Αφού ξέρει πολύ καλά, ότι τα ψωμιά της Ν.Δ. είναι λίγα. Οπότε κάθεται και περιμένει πότε θα ο Καραμανλής απηυδισμένος θα μουντζώσει όλους και όλα και θα πάει οριστικά για ψάρεμα εις την Ραφήνα. Εξάλλου πιστεύω ότι ο George βαθιά μέσα του γουστάρει την αντιπολίτευση. Ούτε έννοιες, ούτε άγχη, ούτε ανάγκη για έργο και προτάσεις…
Αλλά και το Κ.Κ.Ε. και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολυκαίγονται για εκλογές.
Το μεν Κ.Κ.Ε. δεν έχει ανάγκη τις εκλογές, αφού πάλι το ίδιο ποσοστό θα πάρει. Οπότε τι είχες Γιάννη, τι είχες πάντα. Η αλήθεια όμως είναι ότι το Κ.Κ.Ε. ξεπέρασε το ιστορικό του 5% και έχει σκαρφαλώσει εις το 7-7,5% και είναι σήμερα το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα εις την Ευρώπη με τέτοιο ποσοστό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει αρκετούς από τους υποψήφιους ψηφοφόρους του να επαναπατρίζονται εις το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ανακάμψει. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει ψηφοφόρους. Αντικειμενικά ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο λεγόμενος κεντροαριστερός χώρος διεκδικείται από τα δύο αυτά κόμματα και για το λόγο αυτό ανακύπτουν επιθέσεις εκατέρωθεν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Άσε που εις την Κουμουνδούρου είναι σίγουροι ότι εις το προσεχές μέλλον είτε θα αποκαλυφθούν νέα σκάνδαλα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ (π.χ. SIEMENS), είτε θα βγει κάποιος εκσυγχρονιστής και θα την πέσει εις τον George.
Τέλος ούτε και το ΛΑΟΣ θέλει εκλογές, καθώς το κόμμα του Καρατζαφέρη έχει πιάσει ταβάνι. Το 4%, άντε 4,5% εις το τσακίρ κέφι, είναι το όριο. Συνεπώς ελπίζει εις την καταβαράθρωση των ποσοστών της Ν.Δ. και εις την εμπλοκή και άλλων στελεχών της σε σκάνδαλα για να τσιμπήσει ψηφουλάκια.
Συνεπώς αργούν ακόμη οι εκλογές, αφού ουδείς τις επιθυμεί διακαώς. Όμως αφενός υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας, αφετέρου δε η Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι τη μ… την έχει για την πλάκα της ανά πάσα στιγμή. Ίδωμεν
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ