Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΡΑΛΙΓΟ...

Κύριοι, δεν πάμε τελικά άμεσα σε εκλογές και επανήλθαν οι καρδιές εις την θέση τους, όσων έχουν επενδύσει την επαγγελματική δραστηριότητά τους με την παραμονή της Ν.Δ. εις την κυβέρνηση. Το βράδυ της Τετάρτης οι εν λόγω πρέπει να είχαν πάθει κρίση πανικού, αφού από διέρρεε από πολύ υψηλά ότι την Πέμπτη εις το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ο Καραμανλής θα ζητούσε τις παραιτήσεις των υπουργών και θα πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές. Οι εν λόγω λοιπόν, τα είχανε κάνει πάνω τους – συγνώμη, αλλά μόνο αυτή η φράση αντικατοπτρίζει ακριβώς πως ένιωθαν – αφού αν έπεφτε η κυβέρνηση θα έχαναν μονομιάς τα «καλούδια» τους και ίσως για πάντα, μια και δεν προβλέπεται αυτοδυναμία ούτε για πλάκα σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και με τις «επιδόσεις» της Ν.Δ.
Από πολύ υψηλά κλιμάκια διαχεόταν λοιπόν, ότι πάμε για εκλογές άμεσα. Αυτό είναι πλέον βέβαιο και καρατσεκαρισμένο. Τι συνέβη τότε; Είτε διαχύθηκε η εν λόγω φήμη για να μετρηθούν οι αντιδράσεις των κορυφαίων της Ν.Δ. και του κόσμου της και αφού είδαν ότι δεν περνάει με τίποτε η πρόταση για εκλογές, έκαναν πίσω για λίγο και θα την επαναφέρουν εις το προσεχές μέλλον. Είτε προσπάθησαν κάποιοι όντως να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές, αλλά δεν πέρασε η πρόταση τους από τους υπόλοιπους και έβαλαν την ουρά εις τα σκέλια.
Τι μένει τώρα; Μια από τα ίδια, αφού δεν προβλέπεται ούτε η κυβέρνηση να πάρει τώρα εμπρός και να παράγει έργο, ούτε να εξαφανισθούν οι διαφωνούντες βουλευτές. Οπότε ευρισκόμαστε ενόψει της επόμενης μεγάλης κρίσεως και μάλιστα οσονούπω, η οποία κρίση ενδέχεται να είναι και η μοιραία…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ