Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ...

Κυρίες και Κύριοι,
Ένα, ένα έρχονται τα κτυπήματα της μοίρας. Δεν του έφταναν του φουκαριάρη του Έλληνα οι δικές του έννοιες, ήλθε τώρα να προστεθεί ένα νέο άγχος, μία νέα αγωνία, μία νέα δοκιμασία. Οι φήμες είναι αμείλικτες και επιμένουν ότι υπάρχει ο φόβος να πέσει η κυβέρνηση οσονούπω. Έτσι απλά, μα τόσο δραματικά. Γιατί Θεέ μου, γιατί είσαι τόσο άκαρδος; Γιατί μας δοκιμάζεις, πώς να αντέξουμε τόσο πόνο;
Είναι μεγάλη αδικία να πέσει ΑΥΤΗ η κυβέρνηση. Λίγο ακόμη ήθελε να πάρει τα «πάνω» της. Σε καμιά εικοσαετία – το πολύ – η πολιτική της θα έφερνε τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Η Ελλάδα χάρη εις το έργο ΑΥΤΗΣ της κυβέρνησης θα μετατρεπόταν σε έναν επίγειο παράδεισο – έχουμε εξάλλου το know – how από το Άγιο όρος. Οι πολίτες της θα ήταν οι πλουσιότεροι και πιο ευτυχισμένοι του κόσμου. Τα δάση μας θα ξαναγεννιόνταν από τις στάχτες τους. Η θάλασσα μας θα γινόταν πιο καθαρή από ποτέ. Η Αθήνα δεν θα είχε νέφος και ρύπανση. Τα γαϊδούρια δεν θα πάρκαραν οπουδήποτε. Θα είχε εγκαθιδρυθεί κράτος – πρόνοιας καλύτερο των σκανδιναβικών κρατών. Η δημόσια διοίκηση θα ενεργούσε πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη. Η διαφθορά θα είχε παταχθεί και θα είχαν κτιστεί νέες φυλακές για να χωρέσουν όσους έφαγαν από τον δημόσιο κορβανά. Τα δημόσια σχολεία θα ήταν εστίες γνώσης και τα παιδιά μας θα φοιτούσαν σε κανονικά – δημόσια –
πανεπιστήμια. Η δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου θα ήταν ο κανόνας. Η Ελλάδα δεν θα ήταν πια ο καρπαζοεισπράκτορας των Βαλκανίων, αλλά θα ασκούσε εθνικά υπερήφανη πολιτική με έργα και όχι εις τα λόγια. Ο Έλληνας θα χαιρόταν για την χώρα του. Ο κ. Ψωμιάδης θα ήταν ακόμη ο Νομάρχης.
Και τώρα όλα αυτά γίνονται σκόνη και θρύψαλα. Κρίμα και πάλι κρίμα, πάνω που το είχαμε πιστέψει. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους – κλεμμένη φράση από τους ρεπόρτερ των δελτίων, τόσο δραματικά φορτισμένη και συνάμα φανταστικά έξυπνη, λες και θα μπορούσε να είναι κατσικίσιος ο νους.
Υ.Γ. 1ο. Ελλάς – Κύπρος – Παναθηναϊκός.
Υ.Γ. 2ο. Φίλτατοι Ενωσίτες, εναντίον του ΠΑΟ το πήρατε το σφύριγμα για φέτος, μην είστε και αγνώμονες. Δεν πιστεύω να έχετε απαιτήσεις και την Κυριακή.
Υ.Γ. 3ο. Μην βάλετε στοίχημα ότι τον Κώστα θα τον διαδεχθεί ο Γιώργος, γιατί σας βλέπω να το χάνετε.
Υ.Γ. 4ο. Ακόμη και αν ο Γιώργος γίνει Πρωθυπουργός, δεν θα είναι για πολύ, καθώς περιμένουν πολλοί και πολλές εις την σειρά και μάλιστα βιάζονται γιατί τους πήραν τα χρόνια.
Υ.Γ. 5ο. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ; Ε ρε γλέντια.
Τα Σέβη μου.